Pagini

vineri, 19 octombrie 2012

Vineri, 19 octombrie 2012
De la ultima postare a trecut ceva vreme si acum pot sa va anunt cu certitudine ca avem o noua locatie : str.Castanilor , nr.5 - Gradinita veche.
Pe langa aceasta veste buna va mai aduc la cunostinta ca in cadrul Bibliotecii functioneaza si un centru BIBLIONET!  Biblioteca Oraseneasca "Nicolae Stoica de Hateg" Baile Herculane a fost inclusa in Programul National "Biblionet - lumea in biblioteca mea", program care faciliteaza accesul comunitatii noastre la mijloacele tehnologiei informationale. Obiectivul Programului National "Biblionet - lumea in biblioteca mea" isi propune sa asigure accesul la informatie prin introducerea  tehnologiei moderne in bibliotecile publice.
 Ce se doreste a fi BIBLIONET-ul?
               
 BIBLIONET este un program care se deruleaza pe o perioada de cinci ani si este   f i n a n t a t    prin
Fundatia Bill si Melinda Gates ,implementat printr-un parteneriat intre IREX, M i n i s t e r u l
Culturii si Patrimoniului National,Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Fundatia EOS, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Intuitext si bibliotecile publice romanesti.
               Prin intermediul Programului, biblioteca noastra a fost dotata cu patru calculatoare, scanner, imprimanta, proiector ,ecran de proiectie,iar Primaria a asigurat conexiunea la internet. Valoarea totala a echipamentelor donate bibliotecii este de 2.600 $ plus software-ul aferent.
                In cadrul BIBLIONET-ului accesul este egal si gratuit la beneficiile oferite de tehnologie!
             
    
Bill si Melinda Gates

                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu