Pagini

marți, 22 aprilie 2014


                          Google sărbătoreşte şi anul acesta ZIUA PĂMÂNTULUI











          La miezul nopţii, cei care au accesat pagina motorului de căutare au descoperit un doodle interactiv care prezintă, pe rând, o pasăre colibri, un peşte balon, două maimuţe, o insectă, un cameleon şi o meduză.

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită în fiecare an, la data de 22 aprilie, în 192 de ţări.
În anul 1970, senatorul american Gaylord Nelson a proclamat această zi, la un an de la deversarea de petrol din Santa Barbara, cel mai mare accident de acest gen de până atunci. Scopul acestei zile era să atragă atenţia clasei politice asupra protecţiei mediului. 25 de ani mai târziu, Nelson a fost decorat de preşedintele Bill Clinton, pentru rolul său în crearea acestui eveniment
Până în anul 1990, ZIUA PĂMÂNTULUI a ajuns să fie sărbătorită în întreaga lume, numărul ţărilor participante ajungând în acea perioadă la 140.
În fiecare an, ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită prin diferite evenimente, iar tema de anul acesta este "Oraşele Verzi".
NASA celebrează ZIUA PĂMÂNTULUI printr-un eveniment intitulat #GlobalSelfie, în care participanţii sunt invitaţi să se fotografieze în aer liber şi să publice fotografia pe reţelele de socalizare, folosind hashtag-ul #GlobalSelfie. Cu ajutorul imaginilor, NASA va crea un colaj care va reprezenta Pământul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu